係藍田探完親戚之後,咁岩就搵依一間大壹燒鵝試下佢地晚餐🤗一入去就見到盡頭掛住一隻隻嘅燒鵝,真係都幾有氣勢架😛講返野食,今次就叫左佢地既二人餐,個餐包左一個燒味雙拼,兩款小菜,兩碗湯及飯,真係100分抵食呀!😛1. 燒味雙拼(貴妃雞拼玫瑰豉油雞)原本想叫佢地既招牌嘅叉燒,好可惜我黎遲左一步,叉燒已經賣哂😭😭店員之後都推介不如試下豉油雞拼白切雞,點知黎到十分有驚喜!竟然係兩隻雞脾,仲要砌到好似心形咁靚❤️豉油雞十分嫩滑啖啖肉,豉油唔係死鹹,高質!以為白切雞係平平無奇,點知佢嘅皮帶有鹹香,更加食得出濃濃嘅雞味😋2.芥末牛柳粒見到個賣相以為係好攻鼻,點知都食落個唔算太難入口,仲愈食愈過癮,牛柳粒份量都幾多,十分推薦!3.藍田小炒皇依間餐廳竟然咁大膽叫依款餸叫藍田小炒皇,但估唔到真係唔係浪得虛名,好夠鑊氣,份量好多好足料,除左有爽脆既韭菜絲外,仲有風味十足既魚乾,送飯一流呀👍👍如果大家有多d人黎食,晚市除咗有依個二人餐之外,佢哋仲有其他鑊氣小菜,總有一款岩你口味架!

1. 燒味雙拼(貴妃雞拼玫瑰豉油雞)
燒味雙拼

2.芥末牛柳粒

3.藍田小炒皇
藍田小炒王

2021-08-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
燒味雙拼
藍田小炒王