2023-02-13 945 views
行完山,友人話去不如今晚食阿甘蝦,先醒起一直知有呢間用阿甘正傳套戲取材嘅餐廳!!! 即刻勁期待! 6點左右到,都未算好多人,但都要等一陣位,等位期間門口有個影相位可以扮著住對鞋坐係櫈到影相,幾搞笑。 門口接待侍應都幾nice~ 帶左我地去可以望到山頂景色嘅位置~ 超開心!! 係今日嘅bonus 呀! 由日落望到夜景! 入面裝修環境都幾有海邊餐廳感覺,遠處有部電視一直播緊阿甘正傳。menu好多選擇,揀左一輪就決定要好吸引嘅阿甘蝦天堂! 有4種唔同做法嘅蝦! breaded coconut, grilled, crispy golden 同 tempura 4種入面我最中意就係grilled 同crispy golden, 燒得好香,炸得好脆口🧡每款都加左薯條係底,都幾飽。重有配咗三款佢地homemade嘅醬汁任你點~ 重叫咗豬仔骨燒蝦串LT. DAN'S SURF & TURF. 豬仔骨肉質欶滑醬汁野味啖啖肉~燒蝦串同阿甘蝦天堂個款一樣,太好食要加碼! 重有配埋薯條,加加埋埋真係太多食唔哂~ 叫左兩杯嘢飲, bubba's blue hawaiian 藍色幾清新~ mama's mang

叫左兩杯嘢飲, bubba's blue hawaiian 藍色幾清新~ mama's mango mojito 食完濃味嘢飲呢個就啱喇!

食完行出餐廳隔離有間原來係賣手信嘅小舖,見到有隻吸磁蝦嘅毛公仔即刻二話不說就買左,個樣太搞笑😂 重有好多其他貨品都好吸引~

總括黎講嘢食環境氣氛都100分!