2023-07-15 18 views
今日去到沙田睇元素大都會,睇完火人就好想食鐵板燒😛沙田實在多人到好怕怕睇吓附近幾個站有無啲隱世小店先搵到間太和站附近嘅燚,同今日睇火人嘅主題好貼切😍去到真係一間好隱世嘅小店,門口係深木色,差啲搵唔到😂唔係普通推門可以入,要撳鐘等店員開門俾我哋今次叫咗個$1600二人set行到好熱,叫咗兩杯大生啤消暑🍺🍺頭盤有2款:煙三文魚沙律- 啲泡泡就係個沙律醬汁,好得意又好Fresh,好啱夏天食😍Parma Ham乳酪加菠蘿- 平時食開parma ham都會襯哈密瓜,今次match with菠蘿個感覺又係另一種體驗。菠蘿冇渣好甜,中和返ham嘅咸味,感覺亦比較消暑👍🏻主菜鐵板燒要來了,師傅就喺我哋前面燒,咋咋聲又好香,視覺與嗅覺的享受🤤蒜香牛油海鮮- 總共有三款海鮮,每碟有兩款。我哋每樣都交換嚟試吓。鮑魚一切就切得開,唔怕好韌,鮑魚肝都好甘香。蟶子同扇貝都燒得啱啱好,加埋蒜蓉同牛油好惹味!加埋個泡泡柚子汁,好fresh!!松阪豬- 豬肉燒得啱啱好,好滑嫩,配埋蘋果醬汁酸酸地完全唔油膩唔heavy無激素雞扒- 超級Juicy,唔怕好多油份。食完一啖想再食一啖🤤- 蘑菇屋係師傅自己用Radish雕出嚟
今日去到沙田睇元素大都會,睇完火人就好想食鐵板燒😛
沙田實在多人到好怕怕
睇吓附近幾個站有無啲隱世小店先
搵到間太和站附近嘅燚,同今日睇火人嘅主題好貼切😍

去到真係一間好隱世嘅小店,門口係深木色,差啲搵唔到😂
唔係普通推門可以入,要撳鐘等店員開門俾我哋

今次叫咗個$1600二人set
行到好熱,叫咗兩杯大生啤消暑🍺🍺

頭盤有2款:
煙三文魚沙律
Parma Ham乳酪加菠蘿

蒜香牛油海鮮

松阪豬

無激素雞扒
- 超級Juicy,唔怕好多油份。食完一啖想再食一啖🤤
- 蘑菇屋係師傅自己用Radish雕出嚟,好可愛好考功夫😍

炒飯
- 平時鐵板燒入面我最愛就係炒飯,師傅喺你面前炒,炒到粒粒乾身又夠鑊氣,成碗清哂無難度🤤

最後仲有個甜品作結尾
紅豆吉士班戟
- 通常鐵板燒甜品一係雪糕,一係砂糖麵包。今次竟然有熱香餅,係一個好好嘅結尾😛

食飽飲飽好滿足,師傅仲好有禮貌同我哋傾咗一陣。
火人今日好開心,唔需要發火了😆❤️