2018-07-12
1962 views
自問同好多香港人一樣都好鍾意打邊爐,我打邊爐時尤其鍾意食牛肉,知道呢間616主打牛肉,又點可以唔嚟幫襯下😆呢度畀客人自己用ipad落單, 可以慢慢揀,我鍾意!落完單餐廳職員畀左個漏斗我哋計時,原來首輪order如果有食物超過20分鐘未到,呢樣食物餐廳會唔收錢。😜先揀湯底,我哋喺大約10款湯底之中揀左鴛鴦麻辣牛骨湯底($78),兩邊湯底都好夠味,正!😋再揀牛肉,真係有好多款牛肉可以揀,餐廳職員介紹有新推出嘅澳洲和牛肉,我哋當然要試下,最後我哋喺成二十款牛肉中揀左:澳洲和牛-肩胛翼板($68) : 油花分布平均,牛味濃郁!👍👍牛舌($48) : 食落爽口彈牙,牛味滿瀉😍牛扑肉($48) : 牛肉味濃、食落又嫩又爽👍👍澳洲和牛-牛胸肉($48) : 肉味香濃😋😋我哋另外叫左:響鈴($28) - 有個咁正嘅湯底,又點可以唔配響鈴😙水蓮($28) - 第一次食呢種菜,食落清甜爽脆烏冬($28) - 對於我呢個每餐都要有澱粉質嘅人嚟講,打邊爐食烏冬係最佳選擇😁自助醬料($10/位)有好多個選擇,呢度D職員介紹用秘製牛汁加柑桔汁點牛肉食,真係好正!總括嚟講呢度D牛肉選擇多、牛味濃郁、夠新鮮又好食,下
呢度畀客人自己用ipad落單, 可以慢慢揀,我鍾意!
最後我哋喺成二十款牛肉中揀左:
牛舌($48) : 食落爽口彈牙,牛味滿瀉😍
牛扑肉($48) : 牛肉味濃、食落又嫩又爽👍👍
澳洲和牛-牛胸肉($48) : 肉味香濃😋😋
我哋另外叫左:
響鈴($28) - 有個咁正嘅湯底,又點可以唔配響鈴😙
水蓮($28) - 第一次食呢種菜,食落清甜爽脆
總括嚟講呢度D牛肉選擇多、牛味濃郁、夠新鮮又好食,下次一於同多幾個朋友嚟食匀其他唔同部位😙😙😙