2018-04-15
身為一個食肉獸 牛肉更加係至愛 所以今日就同朋友去到元朗 食呢一間牛肉火鍋專門店一入到去已經畀餐牌上面嘅牛肉所吸引 牛肉鮮紅無比 新鮮 又有好多唔同牛嘅部分可以選擇我哋首先就叫咗腩頭 紅卜卜 而且富牛肉味 脂肪分佈均勻 而且豐富 淥一淥 食到 嘴舐舐 只係略嫌肉質偏硬胸口膀 係牛胸骨嘅筋膜所以比較有咬口 經過碌一碌 更加爽口彈牙 非常之有口感 我鍾意呀牛扑肉 呢個真係一個驚喜 因為佢不單止唔硬 而且牛肉味非常濃郁 值得一讚 我哋叫咗三碟匙柄 相對上牛肉味比較清淡 但係肉質亦都尚算鮮嫩可口牛骨髓 牛味清淡 但係佢嘅質感都幾淋滑 唔錯黑柏葉 即係未經漂白處理嘅牛柏葉 牛肉味清淡 但係非常之爽口彈牙 一啲都唔痴牙 幾正滑尾龍 即係牛尾龍骨嘅肉 非常之滑 可能因為再加埋蛋一齊食嘅關係 更加富層次 係今晚最大嘅驚喜響鈴 普通質素 不過不失
匙柄 相對上牛肉味比較清淡 但係肉質亦都尚算鮮嫩可口
牛骨髓 牛味清淡 但係佢嘅質感都幾淋滑 唔錯