2017-07-08 214 views
今次約左一班鐘意食牛既朋友一齊去大殺四方去到元朗既呢間叫616既牛火鍋專門店到試下見到個MENU都知有D料到分好哂唔同部位黎賣由於我地都唔係好知唔同位有咩唔同所以我決定咩都試下先湯底我地揀左係牛雜湯底入面有哂咁多隻牛雜料正宗既由外食到內我覺得正既就係牛扑肉呢個牛肉味重, 岩哂我地既口味, 佢仲有個MENU教學係每個不同既部份要食碌幾多秒, 呢個係有少少肥, 但係就係D肥肉令到個牛味出哂黎!! 正胸口膀呢個就本住試下既心態去食, 估唔到又OK WOR, 唔似一般食開既牛肉, 佢係有少少爽口彈牙的, 有少少似豬頸肉, 但係又冇佢咁淋, 幾特別的口感腿肉呢個有少少似食緊牛肉, 牛味重好多, 而且真係要照住佢個MENU黎碌先得, 因為碌太耐會過老, 變到一點都不好吃!!! 我照住佢MENU時間黎碌, 哇~~一流
今次約左一班鐘意食牛既朋友一齊去大殺四方

正宗既由外食到內

我覺得正既就係牛扑肉

胸口膀

腿肉
$199 (Dinner)
  • 胸口膀
  • 牛扑肉