2024-08-27 142 views
今日一個人去咗尖沙咀行街,發現呢間餐廳好多人,菜式選擇多,一於入去食好啲✨餐廳行日式風格,裝修好有格調,我就叫左個套餐試😋Dinner Set有天草直送 新鮮刺身盛合、鰻魚同青瓜配土佐酢、櫓杏名物:黒松露茶碗蒸、熊本天草鮮魚壽司(3件)、炭焼鶏鶏頸肉同柚子雪芭,仲有鍋物!天草直送 新鮮刺身盛合嘅食材特別新鮮,每一啖都食到淡淡嘅海鮮味,鮮甜美味😋 甘海老嘅口感又黏又軟,唔洗點咬就喺口裏面溶化,而食落回甘,蝦嘅香味喺口裏面散發。櫓杏名物 黒松露茶碗蒸好滑溜,好似豆腐咁,入口即化!加上黑松露調味,成個味道更加特別。炭燒雞頸肉嘅肉質彈牙,肥瘦適中,成個口感好豐富,仲有炭燒嘅獨特香味👍🏻鍋物有牛腸鍋同火山鍋選擇,因為一直未食過牛腸,今次一於嗌牛腸鍋試下!咬開微韌嘅腸衣,牛腸獨特嘅油香瞬間爆發,香到不行!簡直系靈魂美食❤️ 鍋物入面仲有其他配料,我鍾意配豆腐食,豆味香甜又細滑,清一清油膩感😊今次一人獨食非常滿足同放鬆,下次同朋友黎食要再試多幾款🙌🏻

今次一人獨食非常滿足同放鬆,下次同朋友黎食要再試多幾款🙌🏻