2024-01-12
☺️好耐同朋友相聚,拿拿林食完之後就出發去打牌,我地都話想食麵,擇好耐都擇唔岩心水,於是就係度食啦😊本身開頭都覺得無咩吸引,但原來比想像中好好多,完全兩樣嘢,呢度既環境好靚,係比茶餐廳同麵線店高幾個層次😁寧靜舒服既地方,係度用餐很不錯!!銅錢🔽🔽🔽🔽🔽🔽*️⃣呢個麵有肉有菜,營養豐富,擇了蕃茄湯,佢既蕃茄味道好鮮明,加上土豆粉,成個配搭都好食,其實仲有湯底選擇,下次會試埋其他🥳裡面既芝士丸好彈牙、海帶都好滑,營養豐富、豆皮吸晒湯汁,滿咀都係蕃茄味、五花腩就係要夠肥美先好食,仲飲埋個湯添*️⃣秘製藤椒魚皮🔽🔽🔽🔽🔽🔽*️⃣今次試咗間餐廳嘅秘製藤椒魚皮,真係令我驚喜不斷!🐟🌶首先,藤椒嘅味道突出但係又唔會好似有啲食物咁過火。當咬落去嗰刻,嗰股麻辣🔥嘅感覺巧妙地刺激緊我嘅味蕾,啱啱好嘅辛辣感,真係過癮!😋藤椒嘅辣度配合得好鮮嫩嘅魚皮,完美嘅match💯!而且魚皮吸收咗調味料嘅精華,吃落去個肉質Q彈得黎又唔會太厚,每啖都好有啖口感👍。秘製醬汁嘅神秘配方,添咗唔少神秘感又係代表咗嗰度廚師嘅心思同創意🤔。我食過唔少藤椒菜式,但係呢碟魚皮🌟真係有一種獨特魅力,令你一食再食😍。不止味道滿足,連視覺都好吸引人👀,擺盤
我食過唔少藤椒菜式,但係呢碟魚皮🌟真係有一種獨特魅力,令你一食再食😍。不止味道滿足,連視覺都好吸引人👀,擺盤精緻又色彩繽紛🌈,啲藤椒粒點綴其間,就好似一幅美妙嘅藝術品🖼。
總括來講,呢碟秘製藤椒魚皮絕對係可以叫人一試難忘嘅美味,好值得推薦比想要嘗試新口味嘅食客曬!👏🎉*️⃣
*️⃣好豐富好豐富,成碗既牛魔王實在好多牛,上面仲有芫茜添☺️牛丸真係好彈牙又爽口、美國肥牛勁好食,好有牛味架、黑毛肚同埋牛黃喉都好稀有,好有喜感,仲有滑牛肉都比我食晒,因為全牛關係,所以一定食得飽,材料勁多,味道好*️⃣