2021-05-08
旺角既店越黎越早閂門, 放工去按個摩再食野選擇好似少左好多, 朋友話食過一次勝面覺得都ok於是我地就坐低左啦😅<人氣精燉牛腱心>望住呢兩張相真係可以玩找不同😂其實兩個麵底唔一樣, 係我影得衰🙇🏻♀️上面既係普通麵, 下面係刀削麵🍜我自己比較鍾意刀削麵, 幾煙韌有啲咬口(rip咀嚼肌)🙊我同朋友都想食清淡少少就試唔到咁多款介紹比大家, 另外仲有麻辣同紅燒都係店舖推介, 恕我唔係辣妹唔可以奉陪🙇🏻♀️肉有四塊唔係厚切, 但佢勁大塊👐🏻食到最後啲肉唔係幾食得落, 份量真係幾多下😉個湯呢, 都好飲既, 係香既, 偏清淡, 平平啦🤭整體個麵, er...普通啦💁🏻♀️<台式酥炸三寶>地瓜條真係晚飯殺手, 食完就飽, 味道幾甜幾好食既😂鹽酥雞就係普通鹽酥雞味, 肉有啲乾, 呢個價錢我會想買繼光香香雞食🙊甜不辣好食既, 不過我有啲私心係自己本身好鍾意食甜不辣, 同埋點整都好難炒車架喎😹我唔太推薦叫呢個三寶, 除非真係好想食甜不辣啦, 因為呢三寶係甜不辣冇得單嗌😡😡<芝士肉鬆雞蛋手工手抓餅>呢個真係好食既, 但上枱個下我有少少心理唔平衡, 因為成件事好手
人氣精燉牛腱心
人氣精燉牛腱心
<人氣精燉牛腱心>
台式酥炸三寶
<台式酥炸三寶>
芝士肉鬆雞蛋手工手抓餅
<芝士肉鬆雞蛋手工手抓餅>
呢個真係好食既, 但上枱個下我有少少心理唔平衡, 因為成件事好手工, 好容易係屋企整得到, 所以性價比唔高🙂會叫有一部分原因係朋友話好好食😂咁食完啲咁邪惡既芝士製品係真係會覺得好正好開心既😂重申一次啦, 佢好食, 但真係唔抵食架下!
雨後玉露/紅棉映雪
<雨後玉露>(青茶)
<紅棉映雪>(金鳳茶王)
兩個一齊講啦, 茶底方面中規中矩啦, 金鳳茶王比青茶茶味會濃啲🍵我自己覺得茶濃會令奶蓋冇咁膩, 加上金鳳茶王唔係到到有得飲, 所以我推薦金鳳茶王多啲既💁🏻♀️個奶蓋都幾驚喜既, 黃色既🌝味道都有啲特別, 但我唔係幾識形容, 好似有啲起沙既口感(?!)同埋佢比較杰身, 對我黎講係幾好飲既🙌🏻我見openrice好似冇咩人飲過個奶蓋, 小推薦一下, 想知道其他人點睇呢杯奶蓋😹
我覺得環境坐得舒服既, 我去既時候唔太多人, 同朋友可以慢慢食輕鬆傾下計咁~ 野食就普通, 要慎選一下, 因為我覺得個麵性價比ok既, 份量夠之外, 間店係旺區差唔多啦, 但個手抓餅性價比真係差啲, 心理唔平衡呀🤜🏻♥️🤛🏻最後, 奶蓋值得試🍼👐🏻