2016-11-23 336 views
有啲嘢做要過美孚,到晚飯時候,即刻諗起尼到。已經大半年冇來,住響港島,又真係唔會特登揸車嚟食一碗牛腩。來到八點鐘,已經坐滿人,剛剛有一張枱走,真幸運🤗。未攞餐牌,就已經即刻問有冇佢馳名嘅崩沙腩,可惜響5分鐘前買埋最後一份😢大家有機會來一定要試吓,真係唔多地方有佢咁好食👍🏾跟住諗都唔使諗,就即刻叫我第二最愛,淨牛面珠,($68):比起牛腩,佢嘅肉味重啲,最緊要係小肥,真係可以番食再番食👍🏾 基於想食多幾樣,所以叫左「細」淨食,但奉勸各位,要叫就要叫「大」嘅。因為細嘅size, 價錢只係平大嘅大概三份一,但係分量就小多過一半!跟住就叫左淨坑腩($88)和淨爽腩($90)坑腩賣相一般,但好夠肉味😋:而我不嗜肥的關係,爽腩嚟到,見到肥羔多過肉,食慾大減😔再加個淨牛丸($42)同淨籮白($38),仲有上湯西洋菜($22)。此處加個溫馨提示,佢地每碟餸都附上蘿白,冇需要特別追加,雖然佢真係好入味,個清湯更加一流👍🏾份牛丸入面有冇牛我就唔知,但牛味絕對充足,一讃食清湯腩,最憎就係食完會口渴,來呢度絶不用擔心😍嚟呢種食店,我明白地少,老闆一定想客人流量多,少不免明示或暗示你食完好快啲走,絕對能夠理解,
來到八點鐘,已經坐滿人,剛剛有一張枱走,真幸運🤗。
跟住就叫左淨坑腩($88)和淨爽腩($90)
食清湯腩,最憎就係食完會口渴,來呢度絶不用擔心😍
嚟呢種食店,我明白地少,老闆一定想客人流量多,少不免明示或暗示你食完好快啲走,絕對能夠理解,但這裡絕不用擔心,所有員工都好好禮貌,比基本嘅更加好,👍🏾👍🏾👍🏾
回頭指數(5/5)🤗

淨坑腩「細」
淨爽腩「細」
淨蘿白
上湯西洋菜
i淨牛丸
2016-11-22
$160 (Dinner)
淨坑腩「細」
淨蘿白