2024-03-12
呢度有多種清酒選擇,大路與小衆嘅清酒都有。酒師介紹咗比較潮流嘅酒款 - 清爽果香光榮菊 & 風の森同樣爽脆,有微量氣泡感,有兩個層次嘅口感,兩款我地都幾鐘意。亦試咗水尾特別純米酒金紋錦有層次,味道比較複雜,米味濃厚,搭串燒最適合不過🍡Mura 😻 出咗個 Special menu 係用 #meiji朱古力嚟做嘅,真係冇諗過朱古力同 sake 又幾夾喎🍫登登對對(最中餅):酥脆可愛貓貓外餅加入了杏仁朱古力醬。絕對係打卡菜啦🍫天竺角煮(豬豬愛你):朱古力醬同嫩滑嘅豬肉鮮味完美結合,味道獨特幾好食🍫火炙牛肉片配洋蔥沙律(朱古力版):鮮嫩嘅火炙牛肉,配搭朱古力醬甜味與洋蔥沙律的清爽口感形成了一個有趣對比呢度嘅串燒都好出色,厚燒牛舌、雞皮串、雞腎、燒雞頸肉、日本小青椒送酒唔小得嘅有味酥魚乾、炸芝士條、雞皮餃子、味噌煮牛小腸。我地亦試咗比較小衆嘅:龜甲花菱,雄町純米吟醸;最後以 🍓鳳凰美田 いちご 草莓酒和仙禽×UNITED ARROWSの 「幹支 ドラゴン」作結尾,草莓酒就好似一道甜品咁味,給我倆一個完美結尾❤️尖沙咀飲 sake🍶 要熱鬧又有人情味?Sake Bar Mura 值得一試 😻
🍫登登對對(最中餅):
酥脆可愛貓貓外餅加入了杏仁朱古力醬。絕對係打卡菜啦
🍫天竺角煮(豬豬愛你):
朱古力醬同嫩滑嘅豬肉鮮味完美結合,味道獨特幾好食
🍫火炙牛肉片配洋蔥沙律(朱古力版):
送酒唔小得嘅有味酥魚乾、炸芝士條、雞皮餃子、味噌煮牛小腸。