2021-10-31 199 views
荔枝角D2 係依區新既美食集中地,今日約左朋友gathering, 朋友試過依度既西班牙餐廳,佢話味道唔錯,今日專誠帶我黎依度食晚飯。裝修燈光及餐具擺返都充滿濃濃既西班牙氣氛,今日安排左坐window seat, 可以望住個街景食飯。1.脆炸鱈魚球配泡沫蜜糖賣相一流,外脆內軟,魚肉好鮮味,點埋蜜糖汁,中和油膩感及更加帶出炸魚味道。2.西班牙燴牛肚鷹咀豆辣肉腸醬汁醬汁好香濃惹味,鷹咀豆牛肚炆到好淋好入味,好味到連個汁都想飲埋。3. 焗多士、西班牙有機蕃茄、蒜頭、橄欖油服務員好細心為我地製作多士,將西班牙蕃茄同蒜頭搽落多士上,再加上橄欖油,多士香脆,味道好fresh, 第一次咁樣食法,感覺好得意。4. 香烤黑毛豬配什錦田園蔬菜服務員介紹有三款唔同既部位既黑毛豬,包括豬脊肉、豬肩肉、胛心肉, 味道由淡至濃開始食,豬肉味濃厚仲有油香,烤過既蔬菜特別香同突出左蔬菜既原味。5.西班牙黑毛豬海鮮飯飯吸收晒海鮮既鮮味,軟硬度好適中, 又有飯焦,再加上黑毛豬一齊炒,整個配搭同味道都好出色。6.炸脆條伴雲呢拿雪糕及朱古力慕絲炸脆條黎到時仲熱辣辣,伴埋雲呢拿雪糕同朱古力慕絲,一冷一熱既感覺好特別,味道不算
1.脆炸鱈魚球配泡沫蜜糖
2.西班牙燴牛肚鷹咀豆辣肉腸醬汁
3. 焗多士、西班牙有機蕃茄、蒜頭、橄欖油
4. 香烤黑毛豬配什錦田園蔬菜
5.西班牙黑毛豬海鮮飯
6.炸脆條伴雲呢拿雪糕及朱古力慕絲
炸脆條黎到時仲熱辣辣,伴埋雲呢拿雪糕同朱古力慕絲,一冷一熱既感覺好特別,味道不算太甜。
美食當前,加埋杯白酒Sangria 一齊品嘗,相得益彰。 今晚依餐好滿足,又有特色,可能西班牙菜比較少食,所以今晚既食物味道特別難忘。
2021-10-28
Type of Meal