2022-09-23 351 views
大排檔小炒位於駱克道嘅大排檔小炒,交通好方便,地鐵站過嚟都係10分鐘內就到。大排檔嚟講佢嘅裝修都算好新淨。今次同朋友嚟食坐張細枱,但係都好闊落,放到4個餸以上,店員們都好有禮貌,抵讚☺️👍🏻值得一提佢哋叫啤酒嘅話係用戰鬥碗飲,好有特色😜同朋友都好肚餓所以叫咗幾個小菜,全部都好好味。😚就算唔係叫招牌小菜都咁好味,我相信其他小菜一樣咁穩陣👍🏻拔絲咕嚕肉真係做到有拉絲效果,就算放耐咗入口一樣都係好脆,甜酸比較調教得啱啱好,絕對係我食過最好食嘅咕嚕肉之一😋魚香茄子煲茄子好腍好入味,個醬汁好香濃,仲有種出面比較難食到嘅鑊氣,可以送到好多碗飯食😋黃金脆鮮魷外層炸得好脆又好薄,仲有大量嘅流沙鹹蛋黃醬,真係好有驚喜,分量仲有好多😋脆炸BB鴿外皮好脆,雖然係BB鴿但係啖啖肉,一隻兩份真係唔係好夠喉🤤
大排檔小炒

拔絲咕嚕肉

魚香茄子煲

黃金脆鮮魷

脆炸BB鴿
外皮好脆,雖然係BB鴿但係啖啖肉,一隻兩份真係唔係好夠喉🤤