2023-08-29 90 views
一直都好鍾意食「The Pizza Pig」 的pizza🤩🤩平時就去開將軍澳店,原來佢地喺荔枝角都有分店架!前幾日同朋友行完D2 Place之後就去左食lunch~~🍕招牌鬼馬「豬」意薄餅(M) $198✨賣相豐富!包括有招牌手撕豬手、意大利香草肉腸、辣肉腸、火腿、水牛芝士等~~批邊烤得香脆,每塊pizza上面仲有塊脆豬皮🐷,食落好香口🔥🔥整體份量都好多,同朋友2個人食都食唔哂🤣🤣🥘海鮮意大利飯 $198✨望落好吸引!裡面有青口、蝦、蜆、西班牙辣肉腸、白酒、牛油、蕃茄醬等~~海鮮味道鮮甜🦐,飯粒飽滿煙韌,吸盡湯汁好入味🤤🤤每啖都充滿濃郁的蕃茄香,酸酸甜甜🍅,越食越開胃👍🏻👍🏻飲品方面,我地揀左Refreshing Splash($62)同Tropical Punch($62)🍹~~兩杯Mocktail口感清新,重果香!不過就偏甜左少少,下次會想試埋佢地的Cocktail❤️❤️

🍕招牌鬼馬「豬」意薄餅(M) $198✨
整體份量都好多,同朋友2個人食都食唔哂🤣🤣

🥘海鮮意大利飯 $198✨
海鮮味道鮮甜🦐,飯粒飽滿煙韌,吸盡湯汁好入味🤤🤤
每啖都充滿濃郁的蕃茄香,酸酸甜甜🍅,越食越開胃👍🏻👍🏻