2023-10-26
WM cafe(啟岸)啟岸開咗好多特色嘅餐廳,見到有間餐廳可以望到街景,就入去試試(。・ω・。)ノ🌟入到去環境好舒服,有萬聖節嘅裝飾,乾淨衛生,我仲安排咗坐喺窗邊位,可以望到成條街嘅街景(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!!除咗室內之外,佢都有一啲室外嘅位置,可以同朋友一邊食一邊望風景。烤香草羊架伴西蘭花苗-焗蒜頭配露絲瑪莉汁$278極力推介羊架😍羊架餐廳職員建議我地七成熟,羊架嘅外層煎得好脆,入邊啲肉無騷味、無根、好嫩,令我覺得自己唔係食緊羊🤤露絲瑪利汁同羊好夾,大家唔會搶咗對方嘅風頭!極力推薦!四川麻辣大蝦意大利粉🍝 $188意粉煮得剛剛好,唔會過熟唔會太硬,口感非常好😋意粉嘅大蝦彈牙有口感🍤🍤數量唔少!意粉旁邊仲有蘆筍,蘆筍新鮮爽口,冇任何嘅渣。四川麻辣呢嘅辣度偏溫和,有麻香味,好似我呢啲鍾意食辣但又唔食到太辣嘅人就啱曬🌶️芝士奶蓋牛油果沙冰 $48平時出去飲沙冰可能會飲到好多冰,影響咗口感,但係呢度嘅牛油果沙冰,完全飲唔到冰粒,冰凍得來又好順滑🫶芝士奶蓋同牛油果味道原來都幾夾🥑最得意係飲品上面會放一粒麥提莎😆啱晒我呢啲鍾意食朱古力嘅人💓💓生啤 $1依家做緊一個超級抵嘅優惠,用一蚊就可以換到一杯生啤🍺
烤香草羊架伴西蘭花苗-焗蒜頭配露絲瑪莉汁$278
極力推介羊架😍
四川麻辣大蝦意大利粉🍝 $188
芝士奶蓋牛油果沙冰 $48
生啤 $1
依家做緊一個超級抵嘅優惠,用一蚊就可以換到一杯生啤🍺😆👍我哋咩嘢食都未叫就嗌咗杯先🙌🏻
Hoegaarden 蜜桃味 🍑$10
我一向都唔鍾意飲啤酒,覺得好苦,而呢款啤酒帶甜,容易入口🥳仲要好抵😂加十蚊就有👍👍
📍 WM Café & Bar (啟岸) (土瓜灣)
土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖
#wmcafe&bar