2019-01-24 46 views
今日去左旺角既「越男仔」食,越南菜一向是我既菜,多選擇口味都好岩我!呢間地點方便,於旺角/油麻地行去只係5分鐘甘上下!Order左個自選,「烤牛肉蕃茹撈檬粉」另以優惠價加了小食「冰鎮蜜糖涷蕃茄」!想不到檬粉份量好多,吃不完的,烤牛肉好有味,不會好柴咬不開!最令我驚喜既係涷蕃茄!柚子蜜加上去皮的蕃茄,味道好夾,柚子蜜的甜把蕃茄的酸中和了!吃下去令人好似夏日的清新!飲品選左「薄荷青檸梳打水」是泰國的梳打水吧,有幾去薄荷菜,感覺清新也都可以減少口氣!另友人選左「窩蛋牛肉湯河」,感覺佢湯底十分足料,濃味又入味!另加了小食係「煙三文魚手撕雞檬紙卷」,都幾值得一試!下次再來旺角多了個好選擇!

下次再來旺角多了個好選擇!