2019-10-23 810 views
今日慶祝媽咪既生日,特意搵間佢平時少食又有d特色既小店食飯!呢度既感覺好適合放左工黎happy hour,飲下啤酒食下小食咁今次我地有5個人,所以都叫左唔少野食,首先前菜叫左個明太子沙律,原本以為係普通平時有青瓜加沙律醬同明太子個隻,但都幾有驚喜,係整成一粒粒方糖咁既形狀,咬落去就有一粒粒既明太子,配合埋支有果味既手工啤酒,都真係幾夾。主菜:辣酒煮大蜆都值得推介,大蜆原肉味道鮮甜,加埋紅辣椒、紫蘇葉同蕃茄,配合少少酒味十分惹味,同埋大蜆份量合理都有十幾隻。另外豬腩肉煲仔飯同白膳煲仔飯都值得一試,豬腩肉調味夠而食落肥而不膩,油香配合蛋黃同蔥,味道十分好;而白膳亦都肥美厚肉,肉質彈牙,外皮香脆小食:粟米沙律味道有層次,有咸咸既芝士配合甜甜既粟米,難怪係熱門既no.1和風薯條炸到外皮脆脆配搭芥末沙律醬,係送酒既不二之選串燒:叫左雞皮、茄子、牛舌、雞翼、秋刀魚同牛柳粒,個人覺得牛舌可以一試,醃得入味而吾會韌。整體黎講呢間店都值得一試,更加適合朋友同情侶放假想黎chill一chill,環境同氣氛都可以令你地慢慢放鬆一下

主菜:

小食:
和風薯條炸到外皮脆脆配搭芥末沙律醬,係送酒既不二之選
串燒:

明太子沙律
2019-10-15
$240 (Dinner)
Celebration
Birthday