2023-10-30
餐廳主打泰式fusion 菜,以打工仔窮L為主題,貫徹一貫搞笑幽默的作風,周圍都是自稱窮L的人士的心聲標語,放負能量值爆燈又玩味十足,簡直就係處處搵到共鳴點呀! 餐廳仲要每一處都係打卡點,門口大大隻老虎,和迷你動物園,到桌上的掛畫,枱面的碗碟,甚至連張餐巾紙,都可以成為你的打卡目標!臨近萬聖節,餐廳更加擺放了很多應節的裝飾,彷蜘蛛網,骷髏骨頭,搞鬼南瓜,喪屍Barbie,爆裂眼球等 ,十分搞笑呀! 🔸️Lunch set所有lunch set都會包餐湯喎和香草蒜蓉多士 🔸️Homemade雜菜湯,蕃茄味濃郁,飲到微微的紅辣椒味,酸酸辣辣好開胃😋 🔮士多啤梨玄米奶昔士多啤梨和玄米兩樣風馬牛不相及的材料,配搭起來,忽然變咗Perfect match,酸香果甜的士多啤梨,飲到中段會嚐到玄米茶的茶香味,整杯飲品酸酸甜甜味道不錯,而且賣相非常之colorful,很好打卡呢~ 🔮白癡戀人 個珍珠貝殼式的雲朵咖啡碟和咖啡杯好靚,真係好吸引我的眼球,這杯棉花糖Latte,上面有一層很厚的奶泡,on top再淋上濃郁的朱古力醬,咖啡粉,玫瑰花瓣,大大粒棉花糖和餅乾碎等,配料相當豐富。整杯飲品味道很有層次,先
🔸️Lunch set
所有lunch set都會包餐湯喎和香草蒜蓉多士
🔮士多啤梨玄米奶昔
🔮白癡戀人
個珍珠貝殼式的雲朵咖啡碟和咖啡杯好靚,真係好吸引我的眼球,這杯棉花糖Latte,上面有一層很厚的奶泡,on top再淋上濃郁的朱古力醬,咖啡粉,玫瑰花瓣,大大粒棉花糖和餅乾碎等,配料相當豐富。整杯飲品味道很有層次,先嚐到到棉花糖的濃甜味,然後是朱古力的甘甜味,最後是咖啡的甘澀味,味道可以話係先甜後苦,就好飲打工仔咁,出糧嗰日好開心,不過到糧尾嘅時候就可能苦過弟弟啦,有點覺得這杯飲品與餐廳的主題真的很貼切呀~
🔮夏威夷pizza
Pizza即叫即焗,皮邊十分香脆,濃郁的芝士香熱辣辣很有拉絲的效果,pizza的topping材料有鹹香的芝士和,吉列雞扒粒,配上新鮮的菠蘿粒和車厘茄,香甜又惹味
🔮爺爺嫲嫲漢堡包配薯條
這個麻辣芝士漢堡食過真係會返尋味㗎,成寸厚的Beef patty, 入口非常juicy,牛味濃郁,最正係將個泰色麻辣醬溶入已溶化的芝士入面,香辣惹味,越食越辣,越辣就越想食,真心正呀!食得辣嘅朋友真的不妨一試這個漢堡。