好似好耐冇打過邊爐咁,咁啱揸開車經過深水埗,見到呢間@邊敘邊醉好有型,橙色藍色嘅門面,仲要有得免費泊車🚘(老闆話最好訂枱嘅時候留車位先,唔一定次次有位㗎),梗係二話不說就轉入去泊低架車開餐啦!入到去,成間餐廳嘅裝修都好有型好吸引,一啲都唔似火鍋店,天花嘅裝飾仲有啲東南亞feel👍, 樓高兩層,仲有電梯搭!由門口,去到天花,再去到各樣餐具,甚至乎個廁所都好有特色🕶️,淨係去洗個手都已經好開心🤣🤣!老闆,好貼心,一坐低,冇人會先提供一杯好夠味嘅酸梅湯,我哋開開胃先❤️食物方面,梗係要叫小食先啦麻辣青瓜拌木耳🥒醉牛𦟌🐮湯底方面,今次我就叫咗個限量嘅滋潤花膠螺片鮮雞🐔鍋~老闆話我今次好彩呀,如果下次嚟呢一個湯底就要預訂啦!老闆首先叫我地,飲返碗雞湯先開始打邊爐 ,真係冇介紹錯,啖湯好鮮甜,好足料!真係成隻雞落去㗎,雞肉好滑、花膠又厚實!食完雞件就梗係唔少得靚牛肉啦🐮手切靚牛肉 ~牛頸脊老闆話先食牛頸脊,肉質好鮮嫩~牛腩包之後再食牛腩包,因為牛味再重啲,果然冇介紹錯🥟餃子拼盤 ~各款餃子上碟擺盤嘅位置原來都有原因,由淡味至濃味依次序食過去,仲俾埋計時器我哋計時淥餃子1.自創花雕醉雞餃 (6分鐘)2.

食物方面,梗係要叫小食先啦
麻辣青瓜拌木耳🥒
醉牛𦟌🐮

湯底方面,今次我就叫咗個限量嘅
食完雞件就梗係唔少得靚牛肉啦

🐮手切靚牛肉
~牛頸脊
老闆話先食牛頸脊,肉質好鮮嫩
~牛腩包
之後再食牛腩包,因為牛味再重啲,果然冇介紹錯

1.自創花雕醉雞餃 (6分鐘)
2.黑松露鮑魚餃 (8分鐘)
3. 鮮蝦雲吞 (6分鐘)
4.黑豚肉韭菜餃 (6分鐘)

新鮮蔬菜拼盤🥬🥦🌽
自製脆炸響玲🥠
淮山麵~好健康🍜
最後仲食埋甜品 㖭~雪燕椰汁奶凍🍨

仲有值得一試嘅係,佢哋自家製嘅沙冰,同埋竹蔗茅根雪梨水,真係好好味,打完邊爐都唔會怕燥熱啦😉

用料新鮮、份量十足,真係食到好飽,好滿足!
下次一定要約埋成班朋友再嚟,識多啲唔同嘅嘢先得 !
不敘無歸,一醉方休🍻🍻🍻

邊敘邊醉 Bino N’ Booze
地址:深水埗海壇街 205 號地下及 1 樓 A 號舖 (地圖按此)
營業時間:星期一至日 6pm - 12am
電話:2682 4300