3 day(s) ago
今日假期,同朋友喺銅鑼灣行街食飯🍽️。平時我好少食印尼菜,但今日試到正宗嘅印尼菜,真係令我難以忘懷✨。Nasi Ayam Pandan(斑蘭雞飯)HK$78造型勁吸引,呢道菜嘅雞肉嫩滑,份量好多,香氣四溢🍗。搭配嘅椰漿飯更係令整體口感升級,讓人回味無窮。Nasi Goreng Spesial(印尼炒飯)HK$98炒飯調味恰到好處,米飯粒粒分明🍚,搭配新鮮蔬菜同蛋絲增添層次感,仲有串燒🌭,絕對係炒飯愛好者嘅最愛!Risoles(牛肉卷)HK$58上枱大大舊,牛肉卷口感酥脆,內餡豐富🐂,牛肉嘅鮮味與香料嘅搭配令人驚喜,適合當作前菜。Oseng Kangkung Terasi(馬拉盞炒通菜)HK$78通菜炒得恰到好處,保留咗脆口感🥬,搭配嘅馬拉盞醬料增添咗獨特嘅風味,非常開胃!Sate Bakso Cumi x2(花枝丸沙嗲)HK$38沙嗲醬嘅香味濃郁,搭配嘅花枝丸彈牙有勁🦑,呢道菜嘅組合令我一試成主顧!
Nasi Ayam Pandan(斑蘭雞飯)HK$78
Risoles(牛肉卷)HK$58