2021-03-03 7536 views
有次睇netflix the final table時, 發現其中幾位參賽者係香港有開餐廳唉也唉也, 所以點都要去一去~其中一間就係11 wetside喇-呢間野附近的環境都係我中意的感覺, 簡單黎講就係沿途有好幾間好似比較CHILL的餐廳, 有D戶外位又有D唔似香港咁係, 我中意的感覺就係唔似香港的香港LOL 意思係, 有一刻環境上的因素令我可以忘記一下事實, 逃避一下現實, 當自己係異地的感覺, 係唔錯的-呢到裝修, 就係咁啦, 唔係靚既又唔係唔靚咁黎到taco king的地盤, 點都要食taco除此之外, 就係tortilla呢個係guacamole 同埋 salsa係好食的, 但食食下會好飽完全睇唔出竟然食下chips都飽, 可能係牛油果的關係呢2個tacos好好食, 但其實冇咩好形容, 你當食緊三文治定飯團都OK, 都係包住好多餡的一堆野LOL(Kind of being offensive to Mexican food, SORRY LOL but that's what I think)係, 又係牛油果呢個係 enchiladas suizas, 其實, 係親子DON因
唉也唉也, 所以點都要去一去~
其中一間就係11 wetside喇
係, 我中意的感覺就係唔似香港的香港LOL
呢到裝修, 就係咁啦, 唔係靚既又唔係唔靚咁

黎到taco king的地盤, 點都要食taco
除此之外, 就係tortilla
呢個係guacamole 同埋 salsa

係好食的, 但食食下會好飽
完全睇唔出竟然食下chips都飽, 可能係牛油果的關係

係, 又係牛油果

呢個係 enchiladas suizas, 其實, 係親子DON因為有雞同蛋LOL
係好食的, 入面D芝士, 夾埋周圍一堆seaweed同唔知咩椒咁
不過, 應該係因為墨西哥野就係主打tacos, salsa, tortilla, chips 咁的野, 所以連呢個飯入面都有塊taco個類麵皮

雖然香港正宗墨西哥野可能唔係最多,但去一間好似比較有代表性的就足以令我呢一年都唔想再食mexican food
我唔係話唔好食, 但純粹就係我可以每日食魚肉燒賣同營多但其他食物就未必可以咁, 咁解
哈哈
最後, 因為友人生日, 然後2個侍應捧住個CHURROS, 一齊唱生日歌
友人喜歡就好, 我十分尷尬唔是重點

我對呢個churros係充滿期待既, 畢竟先入為主覺得呢到應該會整得好食
結果我錯了
香港好多CHURROS比呢個好,
呢個又凍又硬, caramel味太重, popcorn亦凍左咁

UM,
有種感覺係, 呢間野如果係墨西哥會做唔住
但係香港, 你懂啦, 就應該做得幾住咁囉
2021-02-21