2019-05-22 338 views
今日收工就入左東涌同朋友去左食泰國菜呢到d佈置幾有外國氣色, 氣氛都幾好先嚟個帶子沙津, 我自己本身就唔係好好沙律既, 所以靜係食左佢D帶子帶子好大隻,煎得好香, 味道唔錯呢到D魚餅係冬甩型ge,外型特別之餘味道亦好好, 食到同魚糕既口感有d相似, 亦唔會太油膩,真係幾好食馬拉盞通菜係炒得夠香, 非常岩送飯食呢個咖哩蟹麵包係好似農夫包咁掘空個包再係入面放入咖哩,佢有唔小蟹肉係入面, 咖哩好香, 麵包鬆軟, 好好食鹽焗烏頭我都係第一次食, 初時上台見佢鋪滿晒鹽仲以為會勁咸, 點知入面d肉好鬼鮮嫩, 個咸香感岩岩好, 好好食食泰國野又點小得食串燒, 呢到d串燒燒得好入味, 雞肉好嫩滑, 牛肉食落一d都唔un,  點埋自家製既沙嗲汁冇得輸, 絕對有係泰國食到既質素
今日收工就入左東涌同朋友去左食泰國菜
呢到d佈置幾有外國氣色, 氣氛都幾好
帶子沙律

先嚟個帶子沙津,
我自己本身就唔係好好沙律既, 所以靜係食左佢D帶子
帶子好大隻,煎得好香, 味道唔錯
泰式魚餅

馬拉盞通菜

馬拉盞通菜係炒得夠香, 非常岩送飯食
咖哩蟹麵包

鹽燒烏頭