2019-12-17
餐廳嘅裝修真係好靚,由入酒店,行去餐廳,甚至乎係洗手間,裝修都別具一格,真係好鍾意佢嘅地板,見到咁靚嘅環境,令人食飯都開心啲。餐廳嘅服務亦都好貼心,我哋分別有一男一女嘅server,佢哋都笑容滿面,而且非常細心,會主動問需唔需要添加麵包。而且餐廳係走casual路線,server好energetic,令人食得好輕鬆開心。到食物方面,peppercorn steak with fries and cream spinach 真係做得好好食,牛肉味非常之濃,生熟亦整得啱啱好,薯條外脆內軟,菠菜亦非常之creamy又有牛油香。Cod fish 係超水準之作,魚本身好嫩滑,加上少少煎香嘅皮,非常之有油香。雖然伴碟嘅蜆同埋青口有啲失色,但係個主角仍然好好食。甜品亦都係唔可以錯過,今晚叫左75%chocolate tart 同apricot sundae。chocolate tart,好濃嘅朱古力味,有少少苦,唔係好甜,朱古力迷必食!而apricot sundae好特別,新鮮嘅杏脯配上sour cream ice cream ,仲有apricot sauce 俾你自己加,唔甜又好食,難得食到嘅甜品
而apricot sundae好特別,新鮮嘅杏脯配上sour cream ice cream ,仲有apricot sauce 俾你自己加,唔甜又好食,難得食到嘅甜品!
最後要提嘅,就係佢哋有幾款signature 嘅gin,其中一款更加係用上新鮮嘅橄欖同迷迭香,鍾意gin嘅可以試吓!