2023-09-23
放工同同事放工去工公附近的酒吧CHILL下,因為聽日要番工,所以我地無叫酒飲,只想感受下個到既氣氛放鬆一下。我地叫左個二人餐,$288一位,有餐湯, 前菜, 主菜兩款, 甜品同飲品,食物份量多,我地都食唔晒。首先是蘑菇忌廉湯,它帶來了濃鬱的蘑菇香氣和滑嫩的口感。湯的質地細膩且豐滿,內有粒粒蘑菇碎,我覺得湯做得唔錯。接下來是烤鐵板吞拿魚沙拉,吞拿魚外圍加滿黑椒,烤得吞拿魚充满黑椒香味。義大利黑醋配巴馬臣火腿沙拉,黑醋的酸甜與巴馬臣火腿的鹹香相得益彰,為沙拉帶來了獨特的風味。主菜我地叫左美國頂級肉眼扒,肉質鮮嫩多汁,每一口都散發著濃鬱的肉香。阿根延虎蝦蛤肉番茄意粉,虎蝦和蛤肉鮮嫩可口,搭配新鮮的番茄和意粉,味道鮮美。最後甜品是經典的提拉米蘇,每一口都帶來了濃鬱的咖啡和可哥的香氣,奶油和手指餅乾的層次感。