2024-06-13
今天和朋友喺銅鑼灣行街,去咗一間之前去過嘅燒肉店,行咗去天后食。一入到去餐廳環境很有氣氛,很有日式燒肉的感覺,無論燈光裝修音響,亦都令人感覺好放鬆舒服。一上到枱,店員就立即拎生菜,同埋其他前菜給我們吃。前菜有茄子,蘿蔔,泡菜,青瓜,芽菜。非常豐富,而且店員很好,和我們說可以無限refill👍🏼每一道菜都醃過,好好食呀,未食主菜已經食咗好多🤣百香果撞橙冰 $58飲落去酸酸甜甜,好味開胃,而且有百香果嘅籽,飲落去都有口感👍🏼紅火龍佛手柑熊茶 $68呢一杯更好飲,而且有好得意嘅熊啤啤😂口味都係酸酸甜甜,比較特別,值得推介👍🏼三味牛仔骨豚肉拼盤 $188三款牛仔骨都用不同味道既醃製👍🏼整體覺得肉質很新鮮,而且醃得好入味,肉質軟腍適中,配上燒汁,簡直一流👍🏼推介👍🏼荔枝五花肉$88第一次食咁嘅配搭嘅五花肉,結果呢度都幾配合😂👍🏼五花肉亦都係有醃製過,之後配上荔枝既爽脆口感同小小甜味。感覺幾得意。菠蘿配原條橫膈膜 $239朋友介紹嚟食,呢間主要都係為咗呢個橫膈膜😂又可以打卡😂首先講吓菠蘿,真係好甜好多汁👍🏼另外橫膈膜肉亦都係有醃製過,燒完之後非常腍甜,好似入口即溶咁。真係好好味😋推介👍🏼總括而言,
百香果撞橙冰 $58
紅火龍佛手柑熊茶 $68
三味牛仔骨豚肉拼盤 $188
荔枝五花肉$88
菠蘿配原條橫膈膜 $239
總括而言,覺得朋友冇介紹錯😂餐廳店員亦都很好服務,不停幫我們refill前菜,我會推介朋友再來光顧。而且而家堂食都有折扣,折後大概人均二百幾至三百,性價比好高👍🏼