2018-12-09
2068 views
剛申請了張信用卡 有現金卷 選擇了可以用的君悅Steakhouse 餐廳在君悅酒店門口的一旁 有個lift上一層到reception,甫進去 就感到超有feel 有很多外國人客 燈光昏暗 很有傳統美式高級餐廳的感覺兩個人食飯 叫了幾樣share第一樣當然是signature dish Maryland Crab cake. $320看上去好似好dry. 但是食落去啖啖肉 好好味 黎到一定要叫同時間會送上蒜蓉包。我就感覺有點兒油我前菜仲叫左lobster bisque。朋友就叫左clam chowder龍蝦湯好好湯 平時d龍蝦湯會有d 咸。但呢個唔會 好好味。朋友既湯好足料 好多薯仔同蜆 但兩碗湯都好多份量 建議兩個人食 叫一碗湯 share 都夠。因為飲完已經好飽朋友仲order左蠔 朋友話都新鮮 但係就有一隻有d苦苦地。都係屬於creamy既蠔Main dish order左rim eye( to share) medium. 幾好味 但牛味感覺一般。甜品叫左 chocolates mud pie 好好味 不太甜 蛋糕好紮實 我中意紮實既蛋糕。仲會有vanilla 雪糕 同紅桑子
兩個人食飯 叫了幾樣share
第一樣當然是signature dish
Maryland Crab cake. $320
同時間會送上蒜蓉包。我就感覺有點兒油
龍蝦湯好好湯 平時d龍蝦湯會有d 咸。但呢個唔會 好好味。
甜品叫左 chocolates mud pie 好好味 不太甜 蛋糕好紮實 我中意紮實既蛋糕。仲會有vanilla 雪糕 同紅桑子甜漬,中和一下甜味
感覺今餐好正 餐廳環境一流 最啱兩人拍拖慶祝食飯 我相信之後也會再來