喺中環搵餐廳食夜晚,畀我感覺一係好頹,一係好高級🤣有時Search都唔知食咩好,朋友介紹咗間越南嘢話好高質,收工行過嚟試下。發現地理位置都有少少難搵,搵咗陣唔見my central,原來就喺無肉食棟嘢樓上,如果經嘉咸街上會經過街市攤檔,都質疑咗自己幾次先搵到。嚟到發現同上網睇一樣,以越南菜而言,餐廳裝潢算幾精美,燈光都顯得比一般嘅更有格調,位置寛闊又多,樓底高,整體環境氛圍都坐得舒服。環境:🌕🌕🌕🌕🌗牛孖寶[生牛肉][牛腩]$92生牛河嘅湯底好高質,完全唔同平時啲味精湯,濃郁而一啲都唔覺䶢,仲想飲多幾啖。生牛肉薄切紋路色澤夠靚,牛味都好出,牛腩竟然仲有爽身嗰種質地,好加分,覺得中環區又味道又高質 嘅話$92都唔算過分燒豬肉撈檬 $78叫得燒豬肉唔多唔少都有啲驚會乾柴,但呢度燒得好好味﹗Keep 到爽口又Juicy,非常香口,而且撈檬擺盤非常非常整齊,有豐富青青同生菜、酸蘿蔔做拌料,無論拌菜同主食都對得住價錢~很好很好👍青檸梳打 $15本身唔會好甜,啱中和返食完粉嘅感覺,份量都可以
喺中環搵餐廳食夜晚,畀我感覺一係好頹,一係好高級🤣

環境:🌕🌕🌕🌕🌗

牛孖寶[生牛肉][牛腩]$92

燒豬肉撈檬 $78

青檸梳打 $15
本身唔會好甜,啱中和返食完粉嘅感覺,份量都可以
青檸梳打