2020-11-21 67 views
新蒲崗雖然係工廠區,但都有唔少隱世美食,今日去左呢間Coti the Bistro Cafe。入面裝修都係用木色做主調,卡位都坐得幾舒服,環境優雅。羅宋湯 (跟餐)羅宋湯咪道夠清新,濃度適中,幾開胃,有好多雜菜係入面沙津(跟餐)法式燉煮羊膝$128呢道菜賣相已經值100分,味道仲好好,肉質燉得岩岩好,又有羊既味道,中意食羊既朋友唔好錯過。另外不得不提係佢個醬汁,超夾個羊膝,超級惹味。最後配菜薯蓉都好正,好大陣芝士味,食過返尋味!原條鰻魚漢堡 $82呢個又係一望琴就流哂口水,好想一啖放哂落口,哈哈!鰻魚好肥美,又唔會太油,味道岩岩好,仲要一條細骨都無。炒滑蛋炒得好滑,好Match個鰻魚。整體食落個漢堡好滿足,一次過食到咁多樣野。提拉米蘇咖啡(凍) $48呢個飲品設計非常有新意,一望落去就成舊Tiramusi咁!飲落口感都好似,個餅底吸收左精華好好食。表面有層朱古力粉,中間果層厚厚既咖啡忌廉非常有口感。平時唔係成日飲咖啡既我都覺得好好味。棉花糖朱古力(凍)$42#coti #cotithebistro #咖啡 #西式餐廳

羅宋湯 (跟餐)
羅宋湯咪道夠清新,濃度適中,幾開胃,有好多雜菜係入面
羅宋湯

沙津(跟餐)
沙律

法式燉煮羊膝$128
法式燉煮羊膝

原條鰻魚漢堡 $82
原條鰻魚漢堡

提拉米蘇咖啡(凍) $48
提拉米蘇咖啡(凍)

棉花糖朱古力(凍)$42
棉花糖朱古力(凍)

2020-11-17
$200 (Dinner)
羅宋湯
沙律
法式燉煮羊膝
原條鰻魚漢堡
提拉米蘇咖啡(凍)
棉花糖朱古力(凍)
  • 提拉米蘇咖啡
  • 原條鰻魚滑蛋飯