2019-01-17 46 views
走進餐廳內,第一個感覺係好少起佐敦區會有一間環境咁舒服的高級日本菜餐廳,餐廳地方好大,環境相當舒適,有卡位枱,空間感十足,由裝潢餐具到服務每一樣都是滿意,環境寧靜岩晒想靜靜地食下飯同朋友傾下計的三五知己或者慶祝節日生日呢到都係一個很不錯的選擇。 食物方面,呢到有刺身,壽司,燒物,熟食,飲品等等可供選擇,好多不同款式。 <牛油果軟殼蟹沙津>,軟殼蟹炸得好香脆,半點肥膩感也沒有,外層薄脆完全食到軟殼蟹的原汁原味,沙津汁味道醒胃,蔬菜好新鮮。 呢到食物的賣相真是好吸引,刺身類我地食左帆立貝,三文魚仲有甜蝦,三樣刺身都好新鮮,帆立貝是黎知北海道,肉質又大又厚,鮮甜無比,三文魚厚切,味道甘香,鮮嫩滋味,入口令人大滿足。甜蝦都幾大隻,蝦肉紮實,甜味十足。 大大推介必食<蒲燒活海鰻丼>,活海鰻燒得好香,丼盒內佈滿鰻魚,外層燒得好香,入口油份溶化,邪惡又美味,鰻魚配上鬆軟米飯,好夾。品嚐了一大半之後,我地將熱茶倒入碗內再品嚐,確實別有一番風味,多了一份清新感覺。

食物方面,呢到有刺身壽司,燒物,熟食,飲品等等可供選擇,好多不同款式。