銅鑼灣出名嘅餐廳其實有唔少,但適合同朋友一邊食一邊傾偈,同埋易book位嘅真係無邊幾間🙈 而呢間Layback Cafe & Bar就唔止符合以上要求,啲食物仲有返咁上下水準💛 約咗朋友食飯但拖到見面前一日先傾食啲咩,好多出名嘅餐廳一早已經full booking,或者係得walk-in排隊😩 無意中就比我發現咗呢間喺Times Square附近嘅樓上Cafe,見仲有得網上book位,而且無乜負評就即刻book咗😙餐廳嘅座位都幾多,但又唔會擺得太迫,啲凳又好舒服~ 比較特別嘅係餐廳有一邊係做咗塌塌米,如果週末下晝嚟同朋友食少少嘢傾下偈,感覺都幾正🌿•🥢 蟹肉蟹膏卡邦尼 $158呢個意粉一上枱就好吸睛😍 因為蟹肉份量超多🤩中間圍住啲蟹膏醬~ 啲蟹肉都幾甜,但蟹膏味道唔算好濃,平時唔太鍾意食蟹嘅朋友表示佢幾滿意🤣 海量蟹肉真係超加分!至於蟹肉下面嘅意粉就無乜卡邦尼嘅感覺~呢個意粉稍為乾身少少,唔太creamy但又有少少醬汁~ 不過就以卡邦尼嚟講就爭咁啲蛋味喇~•🥢 明太子軟殼蟹扁意粉 $158軟殼蟹都幾大隻,炸得幾脆又唔會好油👍🏼 不過明太子意粉嘅cream味好濃,唔太食到明太子味,而且因

🥢 蟹肉蟹膏卡邦尼 $158

🥢 明太子軟殼蟹扁意粉 $158
軟殼蟹都幾大隻,炸得幾脆又唔會好油👍🏼 不過明太子意粉嘅cream味好濃,唔太食到明太子味,而且因為醬汁份量又多又太creamy,所以食兩啖就好膩🥺
明太子軟殼蟹扁意粉
明太子軟殼蟹扁意粉

🥢 煙三文魚菠蘿千島醬薄餅 $148
薄餅上面都有幾多塊煙三文魚,蓋住咗啲菠蘿~ 千島醬配薄餅本身已經好好食,呢個仲加咗啲黑醋汁,酸酸哋好開胃好fresh,直頭有畫龍點睛嘅感覺🤩
呢款薄餅係薄身嘅批底,食落有少少脆,但口感有少少似軟身少少嘅餅乾,熱辣辣嘅時候都幾正嘅,但一凍咗就有啲硬😬~個人嚟講都係比較鍾意食厚批🙈

🥢 黑松露薯條 $68
呢個薯條係灑上啲黑松露嘅碎碎(?) 配茄汁,而唔係配黑松露沙律醬,所以食落黑松露味好淡,有少少失望🤏🏼
粗薯條係新鮮炸起,熱辣辣,表面炸得乾身唔油,而且入面依然食到薯仔蓉嘅口感😋
黑松露薯條

🥢 蜜糖牛油蒜香單骨雞翼 $98
呢個單骨雞翼真係好好食!超級推薦!🤩 一上枱就聞到超濃嘅蒜香🤤 因為係用咗生蒜加炸蒜,所以蒜味好濃!加埋淡淡嘅牛油香同埋蜜糖嘅甜味,同埋新鮮炸起脆卜卜嘅雞翼,真係食到停唔到口😋
蜜糖牛油蒜香單骨雞翼

🥢 Oreo Chocolate $58
呢杯係smoothie嚟,飲落夠凍又唔會好重冰粒感,所以唔會越飲越稀/淡👍🏼 飲落朱古力味幾濃又唔會太甜,加埋Oreo餅碎,增加少少口感~ Cafe飲品嚟講都算幾大杯,同朋友一邊食一邊傾嘅時候飲就啱晒😚~
Oreo Chocolate

🥢 Matcha Latte (Iced) $50
呢杯係朋友叫嘅,佢話抹茶味都幾濃,又唔會太甜~👍🏼 不過就比較多冰,所以就會越飲越淡🥺 有少少扣分~
Matcha Latte (Iced)
黑松露薯條
蜜糖牛油蒜香單骨雞翼
Oreo Chocolate
Matcha Latte (Iced)