2021-09-19
裝修主調係白色同粉紫,座位舒適,適合同朋友一齊食飯聚會最鍾意就係佢有一大片窗,配上純白窗紗,既可以引入自然光,又唔會被窗外既城市景色影響室內裝修既氛圍 因為我地得兩個人,所以未被安排到卡位入座,如果人多聚會,依間餐廳有卡位,都係一個舒適既好選擇 睇下menu有咩好食先椰香南瓜甘筍濃湯飲得出好足料,非常濃厚,而且保留左少少甘荀顆料,增加左整體既口感 香脆法包每個餐有兩件,上枱前有先烘焗過,所以好香好脆,暖笠笠,而且搽左厚厚嘅蒜蓉牛油,食完好想再encore 鮮茄芝士菠菜南瓜新餐肉焗飯朋友order 既落左好多好多芝士,所以好香,不過略嫌唔夠汁,有啲乾 泰式鳳梨炒飯配沙嗲串少少辣,唔食得辣既人都會食到既程度沙爹串既醬汁好香,食落去口感都同真沙爹無異炒飯加左切粒菠蘿、青瓜、粟米筍、黃椒等,令到個炒飯好fresh 雪梨青檸蘆薈冰茶口味清新,有好多生果係入面,好適合食完正餐時飲用同埋佢無飲管,支持走塑,抵讚 咸柑桔蜜柑桔蜜好潤,加埋檸檬既清新酸味,好飲 伯爵茶cheese cake濃濃既伯爵茶味,口味creamy 除左堂食,仲有外賣便當㗎
睇下menu有咩好食先
椰香南瓜甘筍濃湯
香脆法包
鮮茄芝士菠菜南瓜新餐肉焗飯
朋友order 既
落左好多好多芝士,所以好香,不過略嫌唔夠汁,有啲乾
泰式鳳梨炒飯配沙嗲串
少少辣,唔食得辣既人都會食到既程度
沙爹串既醬汁好香,食落去口感都同真沙爹無異
雪梨青檸蘆薈冰茶
口味清新,有好多生果係入面,好適合食完正餐時飲用
同埋佢無飲管,支持走塑,抵讚
咸柑桔蜜
柑桔蜜好潤,加埋檸檬既清新酸味,好飲
伯爵茶cheese cake
濃濃既伯爵茶味,口味creamy
除左堂食,仲有外賣便當㗎