是夜去旺角行完街,又想食日本野,今次來到樓上店<大山日本料理>,見食評都有吾少好評,價格又吾貴,一於來試下新野!!~餐廳環境以日系佈置為主,木系日式風格盡現,氣氛吾錯,環境空間感夠濶落,感覺坐得非常舒適。餐廳的食物選擇豐富,有刺身、丼飯、串燒、鍋物、燒物、烏冬等等。<和風炸雞 $58>炸雞份量都幾多,而且每一塊雞肉都大大件,入口脆脆哋,啖啖肉,味道亦醃得非常惹味,值得推薦!<牛肉壽喜鍋 $58>見牛肉壽喜鍋甘平甘抵食,當然要叫一個來試下!牛肉鍋吾算好大鍋,但兩個人share就剛剛好。牛肉每一片都大大塊,薄切的牛肉更為容易入口,而且肉質屬半肥瘦,入口非常嫩滑。個人都幾鐘意壽喜鍋略帶微甜的醬油風味,令牛肉同豆腐都更為美味好食。牛肉入口夠嫩滑,甜甜地更惹味。<角切魚生飯 $78>角切魚生飯好大碗,材料非常豐富,仲有好多魚生,有三文魚、鱆紅魚、吞拿魚,樣樣都非常新鮮,以這個份量同質素來講,相當抵食。啖啖魚生肉嘅刺身飯,相當美味,口感豐盛,非常滿足。魚生丼飯仲配埋麵豉湯,味道不錯。<鰻魚炒飯 $98>鰻魚炒飯都炒得幾

<和風炸雞 $58>

<牛肉壽喜鍋 $58>

牛肉入口夠嫩滑,甜甜地更惹味。

<角切魚生飯 $78>

啖啖魚生肉嘅刺身飯,相當美味,口感豐盛,非常滿足。

魚生丼飯仲配埋麵豉湯,味道不錯。

<鰻魚炒飯 $98>
鰻魚炒飯都炒得幾有鑊氣,而且仲配有好多鰻魚肉,每一啖鰻魚飯都充滿鰻魚醬汁嘅味道,非常鮮甜惹味,美味好食。

成餐飯兩個人都係消費了三百蚊多d,確係抵食,值得一讚嘅係,呢度嘅服務員嘅服務態度都唔錯,因為一直有為我們添加熱茶,非常細心周到,下次有機會一定會再來吖!!~

$150 (Dinner)
  • 牛肉壽喜鍋
  • 和風炸雞