2019-03-30
得閒又去紅磡搵下朋友食LUNCH, 係OPENRICE 揀黎揀去..揀到呢間.係黃埔邊邊位, LUNCH 都唔會太多人, 座位闊落..LUNCH價格都幾進取, $108 起.點餐後先黎前菜, 包湯同SALAD.個湯有D頹, 明明我見到其他食評既湯都唔差..點解我呢個咁罐頭既?!呢個係藜麥SALAD. 不過就欠缺左D 汁, 冇乜味~初時重上漏左我個份TIM... 令我一度懷疑我個餐係咪冇SALAD..@@"呢個朋友叫既.龍蝦汁海鮮闊條麵~ $108.賣相唔錯, 朋友話OK,.我冇試, 但見個汁都幾吸引~~呢個我叫既: 松露汁扒西班牙豬扒配薯蓉. $138呢個一上台時,我朋友眼甘甘呀! 哈~份量夠, 又好厚. 同埋好香. 咁大份我當然分左D 畀朋友啦~ 骨位燒到好香...肥膏同肉既比例令到塊扒好BALANCE, 唔會乾又好香.旦個汁就結身左, 同埋我以為會係松露磨菇汁, 佢似係燒汁底~餐飲大大杯.重有甜品, 應該係MOVENPICK 黎既. 見到有D 云尼拿籽.重驚喜係雪糕上面有片風乾橙, 單食有D 苦, 應該係橙皮, 但MIX埋雪糕食就係另一個層次, 即時合體左~睇個甜品感覺到餐廳幾有H
係黃埔邊邊位, LUNCH 都唔會太多人,
座位闊落..
LUNCH價格都幾進取, $108 起.
點餐後先黎前菜, 包湯同SALAD.
呢個係藜麥SALAD. 不過就欠缺左D 汁, 冇乜味~
呢個朋友叫既.龍蝦汁海鮮闊條麵~ $108.
賣相唔錯, 朋友話OK,.我冇試, 但見個汁都幾吸引~~
呢個我叫既: 松露汁扒西班牙豬扒配薯蓉. $138
呢個一上台時,我朋友眼甘甘呀! 哈~
份量夠, 又好厚.
餐飲大大杯.
重驚喜係雪糕上面有片風乾橙, 單食有D 苦, 應該係橙皮,
但MIX埋雪糕食就係另一個層次, 即時合體左~
睇個甜品感覺到餐廳幾有HEART. 可再試下~