2021-09-30
長期前夕好有mood想食中菜,住港島既朋友就介紹我去呢間酒樓食dinner,皆因呢度唔止普通中菜酒樓咁簡單,仲有私房菜食,見朋友咁推介,又係時候出動食好西前菜:拍青瓜拼海蜇 HKD58呢個青瓜出奇地好脆口,個醬甜甜地同青瓜海蜇好夾,分量又幾大,抵食!冰鎮八頭鮑魚 HKD58/隻每粒鮑魚上枱既時候已經一早切好左四小份,呢個夠晒細心認真抵讚,鮑魚炆得好好,軟硬度適中,仲配埋wasabi 醬汁,好開胃主菜: 桂花汁跪鱔 HKD158個人最愛呢個😍😍😍平時酒樓少有供應呢款菜式,一見到就忍唔住想order,食完果然冇失望,真係好驚喜!個鱔炸到好脆口,配埋甜甜既桂花醬,味道層次好豐富,有油脂感有鱔香同桂花既清香,下次食會encore❤️彩椒牛柳粒 HKD108水準正常,牛應該落左生粉醃,所以軟淋淋,好入味,不過我鐘意個四季豆,好甜😂西蘭花抄帶子 HKD148Order呢道菜主要係想食菜,通常出面既西蘭花炒帶子都係菜多帶子少,呢度竟然相反,應該有超過十粒八粒大大粒既帶子,估唔到性價比咁高,帶子炒到好香,我一個人應該食左5大粒,好滿足🤣🤣總括呢度性價比高,唔怪之得咁多街坊同區外客黎食,當日full ho
前菜:拍青瓜拼海蜇 HKD58
冰鎮八頭鮑魚 HKD58/隻
主菜: 桂花汁跪鱔 HKD158
彩椒牛柳粒 HKD108
西蘭花抄帶子 HKD148
總括呢度性價比高,唔怪之得咁多街坊同區外客黎食,當日full house,黎食最好book定枱啦!