1K
2017-04-12 2890 views
四月生日月,同往年一樣,兩口子過。簡單買左個蛋糕,吹下蠟燭仔。去到美麗華,記得有間cake shop,平時都有經過,鬥外又有啲位供客人即場食用件裝蛋糕。當日記得時間都唔早,可能人地都就關門,所以有部分蛋糕都收起左。見到得三款,定價$300左右,但我唔係太鐘意呢幾個款式。店員可能見我地考慮緊,都好主動介紹,原來仲有幾款放左入雪櫃,略略聽過之後,唔想煩,所以揀左其中一款。佢話係佢地嘅招牌~Zoë Cake $300 (榛子忌廉)蛋糕係店家招牌,三角簡單造型,細細個,適合兩至三人食用。榛子味道唔會太甜,食落都唔會好膩。忌廉薄薄一層,較輕盈,但就唔算話好滑溜。中間夾雜海綿蛋糕,軟腍綿密,有少少濕潤,配合朱古力薄脆餅底一齊食,亦都唔係話好脆,但起碼比起齋食cream好啲。作為招牌,略嫌有少少普通,呢個價錢都應該唔會回頭。好在店員態度好好,俾埋生日牌我地,資料都好詳細,好熟悉佢地嘅產品

見到得三款,定價$300左右,但我唔係太鐘意呢幾個款式。

佢話係佢地嘅招牌~
Zoë Cake $300 (榛子忌廉)
蛋糕係店家招牌,三角簡單造型,細細個,適合兩至三人食用。

Zoë Cake
Zoë Cake
作為招牌,略嫌有少少普通,呢個價錢都應該唔會回頭。

2017-04-09
Celebration