2018-07-14 1634 views
今晚一行3人,同其中一個老友慶生,知道佢鐘意食鑊氣野,就揀左呢間好耐冇去,位於紅磡街市樓上既大排檔。約好左壽星仔八點,不過佢通常遲一個鐘,但今日佢竟然八點準時到達,上到去已經全場爆滿,等左15分鐘就有位,一坐底即刻叫左支啤酒先再揀菜,朋友鐘意飲西湖牛肉羹,但姐姐話今日衹有老火湯~粉葛鯪魚,冇湯羹,所以我地冇點到。鹵水拼盤:有大腸,紅腸,豬耳,墨魚……味道普普通通,冇乜鹵水香味。紅燒乳鴿:皮脆肉嫩,炸得啱啱好,不會太油膩。辣子雞:朋友推介必食,少少辣,好惹味,雞件炸得香脆。通菜炒牛肉:個樣好得,好夠鑊氣,點知原來得個樣,菜同牛肉都超咸。手撕雞:以前食過,好掛住,但今次有D唔同,加左豆辦醬去撈,味道反而冇以前咁好-3個人食左5個菜,飽到上心口了。食完吹多陣就散水了。今次重來,感覺菜式味道退步了。

紅燒乳鴿:皮脆肉嫩,炸得啱啱好,不會太油膩。

辣子雞:朋友推介必食,少少辣,好惹味,雞件炸得香脆。

3個人食左5個菜,飽到上心口了。食完吹多陣就散水了。
今次重來,感覺菜式味道退步了。

鹵水拼盤
紅燒乳鴿
辣子雞
通菜炒牛肉
手撕雞(半隻)
2018-07-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$160 (Dinner)
Celebration
Birthday