6 day(s) ago 0 views
店如其名,專食日本生蠔☺️ 除咗牡蠣之外,都有好多唔同嘅食物例如壽司串燒同其他前菜,今次試咗好多新嘢🥰牡蠣🦪六種食法,上面分別係1️⃣櫻花鹽漬做酸汁啫喱2️⃣牡蠣先用日本蠔味豉油醃住,再加柑橘片3️⃣Slow cook和牛+和牛山葵漬小編最中意呢個😍 好醒胃4️⃣由橄欖油調較嘅蕃茄汁,再放咗秋葵5️⃣意大利番茜,有茄肉嘅茄汁同西式泡椒呢款食到多重層次感6️⃣個汁係由鹽味嘅cream調教而成,有蔥花同埋三文魚籽和牛卡爾帕喬第一次食😇 其實就好似食生牛肉咁,和牛上碟係薄片狀,肉質鮮嫩👍🏻 個調味加咗橄欖油、糖醋、鹽同埋黑椒,連埋啲蔥同洋蔥一齊食口感好rich ☺️魚仔伴炸油揚喺店員推薦之後我哋都試咗呢一個開胃菜😇 其實佢個做法小小似油炸嘅豆腐卜~ 呢個小食炸得恰到好處,仲保留到炸油揚裏面嘅鬆軟口感👍🏻 油揚上面加咗白飯魚同埋蔥花😍 三樣嘢加埋一齊食都好特別😆燒物order左白燒鰻魚、牡蠣雞翼同番薯牡蠣雞翼係一定要試😋😋 成隻蠔釀咗喺雞翼裏面,我第一次食覺得好驚艷🥰 其他燒物味道都唔錯☺️壽司10貫呢個壽司好有驚喜😆 估唔到拼盤都可以食到大呑拿魚同赤身🥰仲試到平時冇乜點食到嘅魚🐟 性價比幾高😍其他壽司分別係柚子鹽嘅魷魚、

牡蠣🦪六種食法,上面分別係

1️⃣櫻花鹽漬做酸汁啫喱

呢款食到多重層次感

6️⃣個汁係由鹽味嘅cream調教而成,有蔥花同埋三文魚籽

和牛卡爾帕喬

魚仔伴炸油揚

燒物order左白燒鰻魚、牡蠣雞翼同番薯

壽司10貫

其他壽司分別係柚子鹽嘅魷魚、左口魚邊、鰆魚、九州池魚、目仁奈魚、北海道帆立貝、北海道赤牡丹蝦

食食吓飯仲會有互動環節😆 會有一位staff鳴鼓歡迎大家過嚟餐廳食飯,然後講下餐廳最近promotion