黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2024-07-06 1524 views
早前已book mark咗呢間日式料理餐廳,今日就同朋友嚟到呢度食飯聚下!餐廳設計充滿日本風情,掛滿日式海報,差啲以為自己去咗日本🤣餐廳以溫和燈光為主,感覺好溫馨,好適合同朋友聚會! ✨火炙青檸啫喱醋佐安康魚肝超級好食,魚肝有入口即化嘅感覺😋魚味濃郁,好新鮮!餐廳仲加咗青檸啫喱醋及魚籽入去,令到魚肝味道更鮮味及清新,超好食!✨ 秘制鵝肝壽司鵝肝多士食得多,鵝肝壽司就第一次😋鵝肝加上秘製醬汁,食落好滋味,大大嚿咬落去好滿足!✨ 黑門令蟹味噌甲羅燒必試甲羅燒😋賣相好靚,蟹殼入面有蟹膏、蟹籽、蟹肉絲、鵪鶉蛋及蔥花,未食都已經好吸引!餐廳職員會幫手燒,唔怕自己燒到燶曬🤣一邊燒已聞到陣陣香味!將燒好嘅甲羅燒放上餅乾面上一齊食,再配埋炸蒜,估唔到又幾夾,超好食!✨ 刺身6盛包括有三文魚、吞拿魚、帶子、海膽、鯛魚及油甘魚!一上枱,刺身賣相好吸睛🤩海膽鮮甜,刺身夠厚切👍🏻食落好新鮮,無雪味!最愛鯛魚,食落超濃郁嘅魚香味,好食!整體嚟講呢間餐廳都不錯,整體人均消費大概$200,但食物味道相當可以!

✨火炙青檸啫喱醋佐安康魚肝

✨ 秘制鵝肝壽司