2023-12-13
點心界嘅“隱世寶藏”發現了!今次揀嗰間小店,啱啱坐低就感受到一種悠閒嘅氛圍。🌼店內裝潢簡單但帶有温馨嘅感覺,色彩繽紛嘅壁畫好得意,令人心情放鬆。首先係招牌燒賣,咬落去呢,彈牙嘅肉質、鮮甜嘅蝦仁夾帶住一啲啲黑菌嘅香味,叫我不禁連食三粒!😋接落來食腸粉,滑溜溜嘅米皮包住嘅不單止係蔬菜,佢哋個汁嘅調味,簡直可以用“啱嘴”嚟形容,既唔會太淡,又唔會蓋過去料嘅鮮味。嗰啲肉丸,外面微微一層香脆,入口即溶,一啲點咸咸地,正啊!飲茶嘅時候點少得蛋撻呢,啱啱出爐嘅蛋撻,外酥內滑,啖啖蛋香,真係得滾!要講味道,佢哋間店嘅點心真係做得細心,每一款都夠味,仲非常適合同屋企人或者朋友一齊來個慵懶嘅下午茶時間,開開心心啖好西,實在夠晒口福。飲品方面我試嘅豆漿好純正,飲落去係真材實料嗰種。同埋飲嗰杯凍檸茶,酸酸甜甜,清新解渴!總括嚟講,呢間店賣嘅係家常味道,唔係好高大上嘅水準,但係你想要一個舒服,得閒飲杯茶打個卡拉OK都得嘅地方,絕對可以考慮。哎吔,食得咁開心,寫到呢啲,我都肚餓返喇!🥢🍵