2021-06-16
今晚想食泰國野,九龍城梗係不二之選!🍽<泰式酸辣椰汁雞湯 (小)/$68>平時通常都叫冬陰功湯🥘但今日見到酸辣配椰汁🥥即管試吓佢。雖然係細碗但其實份量都好多,兩個人平均每人飲到兩個飯碗咁多,椰奶香濃郁,雞件大又滑!🍽<泰式老虎笑/$98>原來老虎笑係一個牛扒,佢嘅辣唔係西式黑椒嘅辣,而係泰式酸辣,所以就好似食緊泰式辣配西式牛扒好特別!👍🏻🍽<泰式椒鹽軟殼蟹/$138>呢個軟殼蟹🦀絕對值得食!因為佢真係好大件同好多件,完全估唔到佢係有一隻蟹定兩隻蟹,而且每一件都啖啖肉!加上佢嘅配菜好足料,有好多洋蔥🧅同炸蒜,一啲都唔馬虎!所以都真係幾抵食!💯🍽<泰式牛筋腩炆通菜/$70>喺Menu竟然見到牛筋腩配通菜,覺得好少見就試咗佢!一出到嚟同平時嘅通菜真係好唔同,並不似通菜炒牛肉咁樣碟上,佢係湯浸通菜配牛筋腩,而且一啲都唔油膩,湯汁仲可以飲!好有特色!🍽<芒果糯米飯/$50>完全勾起左我去泰國🇹🇭嘅回憶,好似去咗次旅行咁!但係都好似去旅遊咁滿足!🈵🍹<即製芒果沙冰/$28>超大杯又抵飲!不過佢有少少似芒
🍽<泰式酸辣椰汁雞湯 (小)/$68>
🍽<泰式老虎笑/$98>
🍽<泰式椒鹽軟殼蟹/$138>
🍽<泰式牛筋腩炆通菜/$70>
🍽<芒果糯米飯/$50>
🍹<即製芒果沙冰/$28>
超大杯又抵飲!不過佢有少少似芒果乳酪🥭嘅味道,即刻覺得好健康!💪🏻
🍹<珍多冰/$22>
泰國餐廳唔少得嘅珍多冰!