2022-03-02 1680 views
2022年疫情仍然肆虐,出外搵食更加難。想好好慶祝週年紀念都要度過計過。今次揀咗Henry做第一次慶祝週年紀念,除咗係餐廳環境格調優雅之外,仲係為咗佢嘅美國德州煙燻燒烤風味而嚟。一入餐廳就有個肉類存放櫃,佢所有熟成牛扒都係呢個位望到。另外佢廚房位有個炭烤爐,就係為咗今日要食嘅主角而設!呢次我哋只係叫咗一個starter, 一個main 同配咗兩杯紅酒。Starter 方面我哋叫咗Devilled Japanese Eggs,都係見比較多人點嘅菜式,不過另一半覺得普通,唔特別推薦。Main 我地當然要試佢嘅signature Texas Whiskey and Ash Aged,揀咗1.2kg ribeyes medium rare。老實講,好好食,我都唔識點形容。嗰種好食我講解唔到,只可以話44 Farms 養牛養得太出色。如果有朋友要搞咩慶祝嘅都不妨可以考慮,大推。今次唯一美中不足就係冇晚市,只係中午嘅時候去食,不過都不枉我哋留肚去食。最後餐廳準備咗個小dessert 為呢個美好嘅時刻作結, It’s perfect。最後要讚下d staff 服務超好,有好好嘅交流,欣賞!

Devilled Japanese Eggs
Texas Whiskey and Ash Aged
2022-02-07
$1600 (Lunch)
Celebration
Anniversary