2025-02-05 377 views
位於上環既小酒館,主打地中海菜。第一次食呢個菜系,唔知係唔係特色,感覺整體調味都偏甜,個人幾鍾意,但同行朋友就唔太接受。✨Duck Rice最多人推薦既duck rice,賣相好靚好吸引✨米飯有啲淋但好入味,整體調味甜甜地。啲飯撈埋鵝肝碎食落好香。鴨肉都好嫩幾好食👍不過份量就偏細,同埋可能期望過高,評分只到中上,冇網友講到咁出色😂✨Beef TartareBeef Tartare同樣係網民推薦之選,但食落好普通,性價比又低。Beef Tartare調味太重,掩蓋咗牛肉鮮味,千層薯塔係好食既,但偏油膩,同生牛肉唔係幾夾。✨Mushroom CroquetasCroquetas反而出乎意料地好食!外皮炸到香脆,入口仲係熱辣辣,內餡既蘑菇味好香濃好creamy🥰✨Iberico Collar全晚既MVP✨肉質好軟嫩,肉香濃郁又唔會膩,調味依然係偏甜,但同豬扒好夾,所以唔好甜既朋友都覺得好食!最底既栗米蓉係點睛之筆,整個味道層次分明而且調味獨特有驚喜👍

✨Duck Rice

✨Beef Tartare