2010-02-06 97 views
貪得意去o左西廚學院,不過e個「貪得意」都要好有誠意咁去,因為佢行會員制,mark低個電話及個名,等3個工作天,先可以book位~地點有d難搵,唔係睇住個地址,根本就會完完全全咁miss o左個大廈,一出lift,以為自己去o左d速遞公司,成個走廊都係背囊~學院個間隔有d得意,正中同最大o既係廚房,而我o地要through個廚房,先可以去到個位,學員介紹o左個menu之後,我就叫o左︰entree - 糖心蛋 um~ 據我了解o既糖心蛋,係差不多就熟,唔會流黃o既,先為之糖心蛋,但e個糖心蛋係流黃,只可以叫半生熟... 下面果d洋蔥蓉幾好味,不過整體o黎講有d凍~soup - 洋蔥湯 有d咸,洋蔥好多,如果煲耐d,d洋蔥熔d會好d~ 不過果2條麵包,又凍又硬又冇味,好趕客~main - 龍利+茄子蓉 份量太少,汁太少,佢o既龍利一係蒸一係恰,但係要明白,條龍利係急凍貨,d雪味出晒o黎,只係食到咸味,茄子蓉唔係太熟,有d搶喉~dessert - 心太軟 同行2位友人都係叫d個,一個一打開,有流古古力,一個係糖心,一個係熟晒,不過味道一般,有d硬~drink - 咖啡超難飲,飲o左一啖,真

entree - 糖心蛋

soup - 洋蔥湯

main - 龍利+茄子蓉

dessert - 心太軟

drink - 咖啡

超難飲,飲o左一啖,真係吐都吐唔切~ 一致認為個水吧係好有需要進步o既空間~

服務質素︰學員o既態度係誠懇,不過手震震令人心驚驚~ 如果學員d衫可以乾淨d會仲好~

環境︰可能今日天氣凍,所以冇開冷氣,我都支持環保,但都唔洗開咁大個窗,好鬼凍~

如果o向出面食,我一定會俾喊,之但係,人o地定話明叫「學院」,係自己唔識性衝入去,俾個ok佢當鼓勵... 希望各學員加油!

2010-02-05
$54 (Lunch)