2021-11-01 849 views
前兩天適逢假期, 特意去近年分店超來越多的意大利餐廳, 據知在意大利己有過一百年歷史, 希望能品嘗一下.由於周六天我們很早己到餐廳, 所以能坐到靚位, 餐廳確實簡樸, 我們己點收了番茄白酒汁煮青囗, 買相一流, 青口新鮮, 配以酸味均衡的番茄白酒, 真的大大提升味蕾.再點了慢煮紅酒牛頰肉意大利粉, 遠遠已聞到撲鼻嘅紅酒味, 牛頰肉柔軟無比, 牛味豐厚; 最後也點了餐廳推介嘅 Italian meatball 包,狀觀像pizza, 熱辣辣的, 食起上嚟更鬆脆和充滿麥香味道, 加上少許有辣味嘅牛肉丸 , 我十分滿意今晚真的享受到百年歷史意大利餐廳誠意, 相信日後一定會再次幫襯