2023-05-26
銅鑼灣百年老店 亀井鮨 限時8折優惠世貿重開之後真係多咗好多正正餐廳進駐,今次係想講下3/F 呢間亀井鮨,佢地 4 月尾先開業,係日本百年老店今次香港餐廳係佢地在海外第2 間分店,依家佢地仲全場食品8折優惠,真係幾抵食!餐廳主打壽司,如果想睇師傅功架可以揀坐席前位~ 另外食物就同居酒屋差唔多,選擇幾多價格都合理極上壽司盛 $350 /12貫大拖羅/油甘魚/深海池魚/鯛魚/左口魚邊/牡丹蝦/帆立貝/三文魚籽/日本海膽/穴子/玉子同吞拿魚卷。我地最鐘意海膽同大拖,兩樣都有入口即化口感,不得了!!北海丼 $260超豪華! 有一大片海膽/蟹肉/帆立貝/三文魚同甜蝦,上面再有滿滿三文魚籽同蟹籽每款海鮮都新鮮而且份量都真係幾足,真係對得住個價錢味醂雞泡魚乾 $78質地軟身入口好香甜,去居酒屋一定要叫日式煎餃子 $58煎得剛好,好外皮香脆內餡多汁~~
極上壽司盛 $350 /12貫
我地最鐘意海膽同大拖,兩樣都有入口即化口感,不得了!!
北海丼 $260
味醂雞泡魚乾 $78
質地軟身入口好香甜,去居酒屋一定要叫
日式煎餃子 $58
煎得剛好,好外皮香脆內餡多汁~~