2017-03-31 1194 views
今晚係同8年無見既舊老細食飯, 一心想搵個大家就腳又有車位既地方,最近我經常到荔枝角搵食所以經過一番搜尋後提議G. Cuisine. 其實今晚我地食飯為名聚舊為實, 最緊要坐得舒服又唔嘈,可以叫番支酒慢慢傾計, 食物水準反而唔係重點。 但,驚喜既係食頭盤時老細已經讚好食。G. Cuisine地方頗細, 我book 枱時要求要張較靜既枱,佢地安排左張靠角落既枱比我地, 隔離本來仲有張2人枱,後來比埋我地放酒,所以有種自成一角既感覺, 係咁一路傾一路食不經不覺由7點幾坐到差不多11點; 其他人客一早都走晒佢地都無比壓力我地👍。 我地4個人都選擇叫dinner set, 3個要angus beef with truffle sauce, 得我要sea bass. 但4個頭盤都一致係磯燒生蚝啫喱沙律。所謂啫喱就係沙律入面藏有2粒好似係可樂味既啫喱,唔……幾得意既配搭👍 但頭盤最搶眼既就係個磯燒蚝,大小適中,肉質脆而且味道好香。我個sea bass到嘞,用一個熱辣辣既碟出場(加分😋), 真係好功力, 魚剛剛熟, 魚肉超滑嫩🎊, 雖然sea bass魚皮厚身, 但一啲都唔腥而且煎到微趣,平時我

我個sea bass到嘞,用一個熱辣辣既碟出場(加分😋), 真係好功力, 魚剛剛熟, 魚肉超滑嫩🎊, 雖然sea bass魚皮厚身, 但一啲都唔腥而且煎到微趣,平時我唔係好啱但今次都食晒💕(好多omega3😇😂)。
3份angus beef都係6成熟(朋友話費事撈亂😂😂), 我試左一件,好軟林林無渣亦無煎過龍, 但我嫌牛味唔夠香。唉呀…老細果碟點解勁多筋🙈🙈🙈。好彩佢唔介意。

呢度有個跟餐甜品menu, $30一份,價錢真係超合理。我地要左2個apple crumble, 一個panna cotta, 同我既lemon tart。老實講, 如果收$50一份就唔值,因幾樣都一般水準。不過, 我地志在聚舊傾計, 坐左差不多4個鐘, 服務十分周到, 最讚係唔會周時行嚟打斷我地傾計👍👍👍恰如其分, very good 。 我地4個都十分享受呢一餐, 傾飽飲飽食飽, 皆大歡喜!
4個dinner set, 2支酒, 4個dessert, 平均$560. per head. 合情合理,值得再嚟,值得推介👏👏👏

2017-03-30
$560 (Dinner)