2024-11-10
樂天皇朝係來自新加坡的中菜館,主打粵菜及滬菜🔥提供多款精緻創新的南北點心、拉麵、小籠包及經典中國八大菜系佳餚。裝潢走現代奢華風,環境雅致舒適💫招牌原味小籠包係樂天皇朝的招牌菜🌟薄薄的皮包著飽滿juicy的肉餡,湯汁鮮美(๑•̀‧̫•́๑)豬肉餡鮮嫩、肉汁濃郁,配搭薑絲和醋,perfect match🤤除咗小籠包,鐘意香口嘢可以試試無錫鮮肉鍋貼,鍋貼皮好酥脆,肉餡豐滿,同樣肉汁滿滿💦小食必點~醋醬海蜇頭😼海蜇頭非常爽脆,配搭醋醬的酸味同埋青瓜🥒清新又開胃!暖胃滋味之選雲吞雞🐓🍲我地兩個人叫咗半隻雞份量,湯底有濃濃鮮雞香氣🤤仲有六隻份量十足的雲吞🥟同埋清甜小唐菜🥬蔬菜類都有唔少選擇,惹味的肉碎欖菜乾煸四季豆啱哂我心水!🔥微辣肉碎和欖菜搭配香口的四季豆~送飯一流🍚😼入秋滋潤甜品推介~桃膠紅棗桂圓湯,入口好清甜,好足料!有龍眼肉、桃膠、紅棗,滋補養生呢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)