2024-02-06 64 views
我其實好鍾意食餃子🥟,今日竟然比我係土瓜灣發現左呢間手工餃子,好食性價比又高,個店名仲好鬼馬添😳店面有3間,好多地方,坐得舒服🤭嘢食選擇都多,不只單一提供餃子🥟。不得不提,佢有個自家製嘅香辣菜甫超好味,真係食得好開心🥳超級芫茜豬肉餃(湯餃)跟原味大地魚上湯:見到個大地魚湯咁嘅色以為會好奇怪🤔,結果又係出乎預期咁鹹鮮,湯底仲有啲蝦乾仔,好足料!當然超級芫荽豬肉餃都好紮實,入邊有滿滿嗆豬肉同芫荽😳原味小籠包(3隻):皮薄餡靚,勁多汁,而且啲肉汁好鮮甜😋小心爆汁牛肉煎餅(2件):個名改得好呀😂超級爆汁,而且牛肉餅好嫩🫣勁鐘意❤️鎮店韭菜豬肉餃(4隻)煎餃:煎得夠脆,皮薄而入面既材料好滿,相當滿足😆酸辣金湯麵,上海麵(幼麵):酸辣度適中,面身硬度剛好,整體不錯!杞子龍眼菊花蜜(杯):好濃鬱香甜嘅菊花蜜🥰

不得不提,佢有個自家製嘅香辣菜甫超好味,真係食得好開心🥳

原味小籠包(3隻):皮薄餡靚,勁多汁,而且啲肉汁好鮮甜😋

杞子龍眼菊花蜜(杯):好濃鬱香甜嘅菊花蜜🥰