2023-05-15 153 views
今個weekday 同朋友去左Bedu餐廳食lunch,真係好有feel!去到餐廳,見到啲牆上掛咗好多靚靚嘅織品同藝術品,好溫暖好有氣氛。加上佢哋嘅燈光設計好巧妙,營造咗一個舒適浪漫嘅氣氛,真係好放鬆好開心!我哋揀咗一個lunch set Mezze Platter + Main,裏面包括左前菜同兩份主菜。試咗佢哋嘅煙燻味鷹嘴豆泥,好creamy又有淡淡嘅煙燻味,同埋甜菜根酸奶沙律,酸酸甜甜好開胃,再加上自家製扁餅同自家製醃菜,味道更加豐富。我揀咗炭烤七香牛肉串,好juicy好鮮嫩,七種香料嘅味道混合埋一齊,真係好unique好好味。我仲揀咗塔布勒沙律,啲辣椒葉令到啲口感更加豐富,檸檬味道又啱啱好,同烤肉一齊食真係太岩晒。朋友揀咗佢哋嘅炭燒香料雞肉,好juicy好柔軟,炭燒味道同Chermoula香料嘅味道混合埋一齊,好有中東風味。我哋仲試咗佢哋嘅招牌甜品-烤蜜糖蛋糕,真係好正,蛋糕外面淋咗一層cream,味道偏甜,但整體都好好味,同平時嘅蛋糕與別不同,好有驚喜!Bedu餐廳嘅美食好多元化,有地中海同中東嘅風味,真係可以試到好多唔同嘅味道。加上餐廳嘅氣氛同裝飾好吸引人,真係好舒服好放鬆

Bedu餐廳嘅美食好多元化,有地中海同中東嘅風味,真係可以試到好多唔同嘅味道。加上餐廳嘅氣氛同裝飾好吸引人,真係好舒服好放鬆。如果你鍾意試獨特嘅美食,真係要嚟Bedu餐廳一試!