2016-07-22
去玩去癲,黎open park但真係曬到爆炸,啲汗好像瀑布咁。。。係有小小誇張的說去親海洋公園,求其食個炸雞薯條,飲過汽水, 都要成百幾蚊。所以今次決定去入面餐廳食下野,決定豪一豪😆揀咗海龍王,等左一陣就好快有位。一個set lunch要三百幾蚊,但其實我覺得都ok,又唔係話真係咁貴。因為你向出邊曬住咁食,都要百幾蚊嘅時候。響海龍王呢度,你可以嘆住冷氣,舒舒服服咁食,仲要有人serve你。等緊嘢食嘅時候,又可以望住前面嘅一大魚游來游去。真係好正架😊咁多年都未試過佢海洋公園入邊咁嘆🤘🏻🤘🏻正呀坐到入去先發現,原來真係好靚。坐住係向大魚缸嘅正正中間,有好多不同種類嘅魚游來游去,仲有鯊魚tim。佢哋而家做緊海棉寶寶食物嘅推介。所以枱面都泡在海綿寶寶嘅餐紙。好cute☺️不過我今次都係食返佢嘅set lunch。因為感覺好像抵食啲😁首先先來一個沙律 - 煙三文魚蘆筍田園沙律。呢度個沙律都幾好食。有我鍾意食嘅火箭菜。同埋芝士。蔬菜既新鮮又爽脆。只可惜沙律醬太多了。我本身係一個重口味嘅人,食乜都要多醬多汁。但呢個沙律嘅沙律醬餐湯係帶子南瓜湯 或 野菌豆腐羹因為我鍾意飲南瓜湯,所以就梗係揀帶子南瓜湯啦
但真係曬到爆炸,啲汗好像瀑布咁。。。係有小小誇張的說
因為我鍾意飲南瓜湯,所以就梗係揀帶子南瓜湯啦☺️湯方便我覺得唔係太夠濃。如果可以再去濃返少少,南瓜味再重d,那就perfect。湯入邊都有啲帶子粒粒仔。
由於我飲black coffee嘅關係,所以我揀咗cheese cake😁 cheese cake 有點生果點綴,不過啲生果真係幾新鮮同幾甜。好fresh👍🏻件cake 都唔係話太甜。芝士都尚算滑。